



Graad: 2 | Finaliteit: Dubbel| Domein: Voeding en horeca
Horeca is een veelzijdige richting in de dubbele finaliteit, die zich niet alleen beperkt tot het werken in de horeca. Je leert niet alleen over activiteiten in de keuken, het restaurant en de logiesverstrekking, maar ook over uitbatingsvormen, grondstoffen en materieel. Je verwerft basiskennis en -vaardigheden in de keuken, het restaurant en het onthaal van gasten. Daarbij heb je aandacht voor voedingswaarde en gezondheid, economisch en duurzaam handelen en plannen en organiseren.
De leerstof wordt geïntegreerd aangeleerd via projectwerk. Het leren vindt ook plaats buiten de school. Zo krijg je via werkplekleren, uitstappen en bedrijfsbezoeken een sterke voeling met het werkveld.
In de studierichting Horeca bouw je voort op de basis die je in de eerste graad hebt opgedaan. Naast de algemene vakken die ook in andere studierichtingen uit de dubbele finaliteit aan bod komen, krijg je specifieke inhouden in de basismodule horeca.
De basismodule horeca biedt een aantrekkelijk lespakket van 10 lesuren in het derde jaar en 11 lesuren in het vierde jaar en is opgesplitst in de vakken hoteltechnieken, restauranttechnieken en gastronomische technieken.
Je leert hierbij de volgende competenties:
Kortom, met de studierichting Horeca ben je verzekerd van een brede basis en diverse vaardigheden waarmee je in de horeca aan de slag kan, maar ook in tal van andere sectoren kan doorgroeien.
Vak |
3de jaar | 4de jaar |
godsdienst | 2 | 2 |
lichamelijke opvoeding | 2 | 2 |
Nederlands | 4 | 4 |
Engels | 2 | 2 |
Frans | 2 | 2 |
wiskunde | 3 | 3 |
natuurwetenschappen | 2 | 1 |
aardrijkskunde | 1 | 1 |
geschiedenis | 1 | 1 |
artistieke vorming | 1 | 0 |
mens en samenleving | 0 | 1 |
kompas | 1 | 1 |
horeca - hoteltechnieken - restauranttechnieken - gastronomische technieken |
10 | 11 |
labo horeca | 1 | 1 |
Totaal | 32 | 32 |
Na het vierde jaar ga je logisch naar:
Je kan ook overschakelen naar:
Andere overgangen bespreek je
met je pedagogisch directeur.