



Graad: 2 | Finaliteit: Arbeidsmarkt | Domein: Voeding en horeca
De studierichting Restaurant en keuken is een praktische opleiding uit de arbeidsmarktfinaliteit. In deze studierichting leer je de activiteiten in de keuken en het restaurant te verkennen op het gebied van uitbatingsvormen, grondstoffen en materiaal. Je verwerft de basiskennis en -vaardigheden van de keuken en het restaurant, met aandacht voor voedingswaarde, gezondheid, economisch en duurzaam handelen. Daarnaast beoefen je hoe je gasten gastvrij kunt bedienen en communiceren in het Nederlands, Engels en Frans.
Je krijgt les in goed uitgeruste praktijk- en theorielokalen. De leerstof wordt geïntegreerd aangeleerd via projectwerk. Het leren vindt ook plaats buiten de school, bijvoorbeeld door werkplekleren, uitstapjes en bedrijfsbezoeken, om zo een sterke band met het werkveld op te bouwen.
Deze studierichting bouwt verder op de basis die je in de eerste graad hebt opgedaan. Naast de algemene vakken die ook in andere studierichtingen uit de arbeidsmarktfinaliteit aan bod komen, onderscheidt de studierichting Restaurant en keuken zich door de specifieke inhouden die in de basismodule restaurant en keuken wordt behandeld.
De basismodule restaurant en keuken biedt een aantrekkelijk lespakket van 17 lesuren waarin je de volgende attitudes en vaardigheden aanleert:
Vak |
3de jaar | 4de jaar |
godsdienst | 2 | 2 |
lichamelijke opvoeding | 2 | 2 |
Engels | 2 | 1 |
Frans | 1 | 2 |
maatschappelijke vorming | 2 | 2 |
Nederlands | 3 | 3 |
wiskunde | 2 | 2 |
kompas | 1 | 1 |
restaurant en keuken | 17 | 17 |
Totaal | 32 | 32 |
Na het vierde jaar ga je logisch naar:
Andere overgangen bespreek je
met je pedagogisch directeur.